Examenul auto este unul dintre cele mai stresante examene pe care le vei da vreodata. Nu este cel mai greu, insa este foarte stresant, deoarece implica coordonare, o cunoastere foarte buna a regulilor de circulatie, atentie si calm.

Din pacate, peste 70% dintre cei care sustin acest examen nu il iau din prima iar motivele sunt numeroase. Unul dinre motive este faptul ca nu citesc noul cod rutier carte. Codul rutier se schimba de la an la na si multe dintre regulile vechi s-ar putea sa nu fie valabile in prezent.

Tocmai de aceea, iti recomandam sa te orientezi spre noul cod rutier Marius Stanculescu, in asa fel incat sa fii la curent cu tot ceea ce este nou.

Nu este suficient, insa. Exista o multime de alte reguli pe care ar fi bine sa le respecti.

Ce sa faci pentru a trece cu brio peste scoala de soferi?

1. Fa-ti un program. Cel mai bun sfat este acela de a fi organizat. Daca stii ca te apuci de scoala de soferi, este bine sa acorzi cateva ore invatatului. Doua, trei teste in fiecare zi si lectura noului cod rutier pot fi suficiente pentru rezultate foarte bune.

2. Pune intrebari. Scopul principal al scolii de soferi este acela de a te descurca bine in trafic. Poti sti toata legislatia si poti citi Noul Cod Rutier pe intelesul tuturor 2019 de mai multe ori. Daca nu te lovesti de anumite situatii din trafic, nu vei fi stapan pe modul in care conduci. Cel mai simpu sa devii un sofer bun inca de pe bancile scolii este sa pui intrebari. Intreaba totul despre cum controlezi masina, despre cea mai buna abordare pentru intersectiile dificile si despre tot ceea ce ti se pare neclar. Nu trebuie sa iti intrebi neaparat instructorul. Sunt o multime de soferi in jurul tau de la care poti obtine pareri.

3. Cere sa conduci pe toate tipurile de drum. Multi instructori au niste trasee foate bine stabilite pe care isi duc elevii, care pot sa dezvolte un trac atunci cand conduc pe alte drumuri. Cere sa conduci pe toate tipurile de drum si chiar incearca sa faci scoala de soferi pe timp de iarna, in asa fel incat sa poti conduce pe zapada.

4. Da un examen de proba! Poti face acest lucru platind o ora de scoala cu un alt instructor. In felul acesta vei putea sa descoperi atat atmosfera de examen, cat si eventualele probleme pe care le ai.

5. Rezolva cat mai multe teste. Am amintit de teste la primul punct si insistam pe ele pentru ca sunt importante. Dupa ce ai citit codul rutier este bine sa faci cat mai multe teste. Din fericire, online sunt foarte multe site-uri care ofera teste asemanatoare cu cele de la examen, in asa fel incat sa te introduca in atmosfera de acolo. Nu te opri pana nu esti stapan pe tine si nu reusesti sa rezolvi majoritatea testelor cu maximul de punctaj. Daca din 10 teste DRPCIV, 9 sunt luate cu peste 24 de puncte, atunci sansele tale de a trece peste examenul de soferi sunt foarte mari.

Examenul auto nu este de speriat, insa nu este nici foarte usor. Trebuie sa ii acorzi atentia cuvenita si cu siguranta vei reusi sa il treci cu brio. Daca se intampla sa nu il treci nu este nicio tragedie. Exista intotdeauna o a doua oara.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr