Cea mai frumoasa si cea mai iubita Sarbatoare,Craciunul, se apropie cu pasi repezi.

Goana dupa cadouri a intrat pe ultima suta de metri, in magazine, pe strazi este aglomeratie, pe sosele se circula bara la bara.

Toata lumea alearga,mai toata lumea cumpara,de la scobitori pana la televizoare LCD,se cumpara de toate.Peste tot se aud cantece de Craciun, de la radio, in magazie ,in taxi.

Orasul este impodobit,pot spune, ca sunt mai multe ornamente decat in alti ani.Edilii locali si-au pus creativitatea la incercare, si astfel au aparut noi ornamente alaturi de casutele pline cu suveniruri, dupa modelul marile orase europene, aflate in Centrul orasului.

Am trecut duminica seara prin Centru, cu intetia clara de a fotografia jocul de luminite. Abia am reusit sa fac cateva instanee, nu puteam face un cadru de cata lume se perinda pe Corso.Copii cu parinti, cu bunici, perechi tinere sau mai putin, toata lumea avea aparate de fotografiat sau telefoane mobile…toata lumea dorea poze cu Mosul, cu bradul, cu sania, cu tot ce era luminat …

Alte persoane se delectau cu mancaruri specifice de sezon pe care le stropeau cu vin fiert sau nefiert, cu palinca sau cu suc.

Turtite dulci in diverse forme,kürtős kalács – acest colac pe care l-am intalnit si zona Brasovului si in Secuime, care se pare ca e de origine maghiara dar din care nu prea inteleg mare lucru,mere coapte pe bat, si alte delicii culinare pe care nasul meu nu le-a putut cataloga.

Mi-am promis ca ma voi intoarce in centrul Timisoarei dar pe la orele 23-24, cand sper, sa ma pot desfasura in liniste.

Cateva poze din Timisoara, realizate intr-o seara, cu o saptamana inainte de Craciun.

Orasul pare pregatit sa intampine Craciunul, ii lipseste un singur lucru : zapada