In timpurile moderne, cu difuzarea constanta a mijloacelor online, traim intr-o epoca in care mancarea este la moda: programe rafinate, focusate pe gastronomie, in mod constant la televizor, carti de bucate prezente din ce in ce mai mult pe rafturile bibliotecilor noastre si in ultimele timpuri, influenceri gastronomici care, urmand acest trend, au acaparat fiecare pagina de pornire a retelelor noastre de socializare pentru a vedea fotografii cu feluri de mancare minunate, pana la punctul de a va lasa gura apa doar pentru ca le vedeti.
Fiecare dintre noi, vazand aceste feluri de mancare, ridica bariera propriilor sale standarde, respectand astfel munca acestor fotografi. Intentia este de a oferi vizibilitate mancarii, aratand ca, chiar si un fel de mancare obisnuit, daca este afisat in mod corect, prin aceasta fotografie culinara poate starni interes. O fotografie buna va iesi daca este facuta la momentul corect, cu un iluminat si fundal profesionist.
Fiecare fel de mancare transmite emotii, reprezinta ceva personal pe care vreti sa-l impartasiti, oferind o idee diferita pentru o masa mai gustoasa, totul cu o nota de glamour care nu este niciodata “too much”. Indiferent daca o faceti din pasiune, pentru a promova un restaurant sau pentru a crea un blog, acest sector necesita talent care sa faca din alimente un stil real, aratand ca exista arta chiar la masa! Un astfel de talent puteti gasi la photowire.ro, unde aveti servicii pentru fotografia culinara, dar si servicii de editare foto, fotografie imobiliara, de eveniment etc.
Fotografia gastronomica este unul dintre cele mai interesante si in crestere sectoare ale fotografiei, capabila sa combine doua lumi foarte interesante, pline de creativitate si emotii. Fotografiile mari sunt rezultatul cooperarii dintre doi „artisti”, precum bucatarul si fotograful, desi de multe ori in spatele celor mai bune fotografii gastronomice se afla munca unei echipe de profesionisti: asistenti de bucatarie, decoratori, stilisti etc.
Stilul culinar incearca sa creeze interes pentru mancare printr-un impact vizual. In fotografii nu puteti avea gust, mirosuri si atingere, de aceea fotografii profesionisti utilizeaza tehnici care conving observatorul prin lumina si compozitia scenei fotografiate. Ei sunt capabili sa transmita gustul si consistenta alimentelor pe care le fotografiaza, dorinta de a alerga la restaurant, de asemenea, prin alegerea ingredientelor, formelor, organizarii mesei, texturilor si multi alti factori.
Fotografiile afisate in publicatiile gastronomice sunt adesea realizate de fotografi precum cei de la photowire.ro, ajutati de artisti in arta culinara, care au sarcina de a face bucatele si mai frumoase. Multi bucatari celebri au un fotograf care lucreaza cu norma intreaga pentru ei.
Pentru a face o fotografie care “seduce”, o camera foto buna poate fi intotdeauna de ajutor. Majoritatea fotografiilor alimentare pe care le vedem in imaginile profesionale au fost gandite si studiate in detaliu. In fotografia gastronomica profesionista se folosesc adesea produse necomestibile, care servesc la imbunatatirea aspectului alimentelor fotografiate. Nu este cazul restaurantelor, unde un aspect eficient depinde de abilitatile personalului si de calitatea mancarii. Fotografia trebuie facuta imediat, dupa ce mancarea este gata, astfel incat sa aiba o consistenta mai mare si un aspect mai primitor. Un fotograf profesionist trebuie sa cunoasca cate ceva si din tehnicile utilizate in bucatarie. Va folosi, pentru o imagine excelenta, fundaluri neutre pentru a evidentia textura mancarii si pentru a evita distragerile cu fundalul. Iluminatul este profund studiat si controlat, indiferent daca este lumina naturala sau artificiala. In restaurante exista atat de multe posibilitati de iluminare. Insa, iluminarea din studiourile foto este considerata ideala: oglinzile, panourile reflectorizante si alte accesorii sunt folosite pentru a obtine lumina acolo unde este nevoie. In multe cazuri, este folosita si iluminare de fundal sau lumina laterala. Incercati sa spuneti o poveste si sa nu va fie frica sa implicati mainile sau alte parti ale corpului in fotografii. Prindeti tacamurile, paharul sau pur si simplu asezati o mana langa farfurie, daca va ajuta sa va spuneti mai bine povestea.
Fotograful si bucatarul lucreaza impreuna, asa cum spuneam pentru a oferi acea naturalete si prospetime necesara fotografiei culinare. Acesta este stilul photowire.ro!
Recent Comments